Japanreis 2009

We gaan ook dit jaar weer naar Niigata Japan om (V)HQ japanse koi te selecteren bij de meest gerenommeerde koi kwekers. Lees hier het verslag van onze Japanreis 2009.

japan100[800x600].jpg

Dag 1 – Vertrek.

Wij zijn met groep van 10 mensen zaterdag vertrokken van Schiphol richting Jagan (Niiagata). Waaronder 4 Fransen en 4 Brabanders, Henry en ikzelf. De reis was lang zoals altijd en na een trip van ongeveer 22 uur arriveerden wij in ons hotel in Qyjiga, Niiagata(Japan).

Na ons te hebben opgefrist zijn wij met de hele groep uit gaan eten in een echt Japans restaurant, leuk met zijn allen op de knietjes c.q. kont . Het is een gezellige groep mensen, de taalbarriere geeft geen problemen, want met handen en voeten kom je heel ver.

Om plm. 22.00 uur zijn wij met een aantal nog even wat gaan drinken, voordat wij de nachtrust aanvaarden.

japan066[800x600].jpg

japan067[800x600].jpg

japan079[800x600].jpg

Dag 2

Dag 2 – 1e ECHTE dag.

Wij begonnen onze reis bij Marusaka, hier hebben wij allemaal een leuke nissaimix gekocht.

De volgende kweker (Miyatora) daar heb ik mijzelf verwend met het aankopen van een 3-jarige showa van 65 cm! Kreeg van de kweker nog een platina kado, voor het vullen van de doos.

Daarna naar de Yagensi brothers, vorig jaar mijn grootste leverancier van nissai en sansai. Hier heb ik 3 dozen vissen gekocht, waaronder enkele showa`s, ginrin showa, kohaku, yamatonisiki, shiro utsuri (nog volop in ontwikkeling). Zie de foto met de brothers en mij in hun nieuwe uitgaanstenue, een T-shirts met de tekst: Kovriend in het Japans. De broers waren er zeer content mee. Ik ook met mijn vissen. Alhoewel ik nog graag enkele zeer grote exemplaren wilde bowlen, maar op dit moment waren de prijzen mij nog te hoog.

De laatste kweker Sakazume, hier kochten wij een leuke mixbox met goromo, kikusui, kohaku, showa, yamabuki ogon. De rest ging hier een paar grote vissen kopen (de Fransen) en de jongens uit Limburg kochten ook een leuke nissaimix doos.

Het uitgebreidere verslag komt morgen wel, omdat wij nu weer gaan eten. En vanavond op tijd naar bed, want morgen gaan we een mudpond leeghalen. Daar willen we dus het koppie er goed bij hebben.

Het uitgebreidere verslag komt morgen wel, omdat wij nu weer gaan eten. En vanavond op tijd naar bed, want morgen gaan we een mudpound leeghalen. Daar willen we dus het koppie er goed bij hebben.

Groetjes voor nu, en mensen volg mijn verslag en tot ziens.

Vanuit Japan, Peter en Henry

japan084[800x600].jpg

japan088[800x600].jpg

japan090[800x600].jpg

japan091[800x600].jpg

japan094[800x600].jpg

japan100[800x600].jpg

japan103[800x600].jpg

japan112[800x600].jpg

japan114[800x600].jpg

japan117[800x600].jpg

japan120[800x600].jpg

japan121[800x600].jpg

Dag 3

ier dan het verslag van de 3e dag.

 

We zijn vanmorgen als eerste naar Aoki gegaan voordat wij met het afvangen van nissai van Suda gingen bekijken. Bij Aoki hadden we best wat leuks zien zitten, maar er stond een afspraak bij Sudo.

Het was best weer eens leuk om te zien hoe het afvangen van een mudpound in zijn werk gaat. Het was alleen jammer dat alles al klaar was voordat wij kwamen. Het sleepnet was er al door gegaan (voor de helft), Nu was het alleen nog zaak om de vissen te vangen en naar de kwekerij te brengen.

Ik werd uitgenodigd om mee te ,,helpen“, maar dit was alleen om de zakken met vis vanuit de mudpound naar de auto te brengen (bergje op bergje af), en dit met mijn slechte rug, daar paste ik voor. Nu namen de Fransen het van ons over. Deze jongens vonden het prachtig dat gesleep met die vissen.

Er waren ook nog meer dealers die kwamen kijken naar het afvangen. De kwaliteit die uit de mudpound kwam viel mij tegen en dat is ook de reden dat ik er geen vissen heb gekocht. Er zaten best wel een x-aantal leuke showa`s, maar op dit moment ben ik eerst nog op zoek naar wat speciaals.

We zouden daarna naar Aoki gaan maar de kweker was bezet met andere klanten, dus eerst maar eens gaan eten bij 7-11, een supermarkt waar je lekkere broodjes, stukje vlees etc. kon kopen, Na deze korte lunch, gingen we naar Aoki.

Hier heb ik een supermooie nissai mix gekocht, met onder andere: ginrin matsukawabake, (tancho) goshiki, doitsu sanke, hariwake, ginrin shiro en kijk verder maar op de foto`s.

Na deze box te hebben gevuld met 14 stuks, keek in verder naar de sansai/nissai. Hier heb ik, vindt ikzelf en mijn medereizigers vonden het allemaal ook, een paar superexemplaren gekocht:

* Doitsu Hariwake – 50+

* Kikusui – 45

* Doitsu Kohaku 45

 

Na dit afgerond te hebben en natuurlijk met Aoki en zoon op de foto (in natuurlijk de bekende koivriend T-shirts), deze worden speciaal in Japan uitgegeven omdat de tekst in het japans staat vermeld. De kwekers kunnen het bijzonder waarderen, het is maar iets klein, maar toch ze vinden het leuk. Allemaal verzamelen en op naar Kase, hier had ik dit voorjaar een SUPERmooie tossaimix gekocht. De nissai vielen mij een beetje tegen, en ook hier torenhoge prijzen voor de sansai.

Alleen de Fransen kochten een sanke,

Mijn medereiziger van Mabokoi had zelfgemaakte bonbons van witte chocolade bij zich met prints van koi erop, de kwekers vinden dit ook allemaal mooi. Het is gewoon een zeer vriendenlijk volkje die Japanners.

Nadat ook onze Engelsman was opgeknapt, deze had de avond ervoor nml. te ,,diep“ in het bekende glaasje gekeken gingen we naar Ikarashi.

Deze was volgens onze reisleider de enigste met Ginrin Kigoi (akame), die moest ik nml. kopen voor mij compagnon Willem. Het was een sansai 62 cm. Ik was er niet helemaal over tevreden, dus heb ik foto`s gemaakt om dit met het thuisfront te overleggen. Daarnaast nog een mooie Ochiba Chigure gebowld van 68 cm. Deze vis was mooi in de uitzwembak, maar in de bowl viel die mij tegen. Hiervan dus ook maar eerst een foto gemaakt, omdat het toch gaat over behoorlijke bedragen die ze vragen voor zulke vissen.

Wij wachten maar eerst even af wat we met deze vissen doen.

 

Morgen weer een dag shoppen in Japan, en goed kijken wat er allemaal te koop is, want de prijzen zijn behoorlijk te noemen.

 

Groetjes, Peter en Henry (die momenteel al een een tukje doet)

vanuit Japan

dag2006[800x600].jpg

 

dag2013[800x600].jpg

 

dag2018[800x600].jpg

 

dag2020[800x600].jpg

 

dag2028[800x600].jpg

 

dag2029[800x600].jpg

dag2036[800x600].jpg

Dag 4

Onze dag was een die echt heel en heel erg nat was, de hele dag regen en nog eens regen. Echt Nederlands HONDEweer. Maar we hebben toch nog redelijk kunnen slagen bij een paar kwekers, waaronder Kawakami en Hirasawa, Bij Marohiro, de zoon van Hirasawa, hebben we een SUPERmooie Ginrin Ochiba Chigure uit een bloedlijn waarvan de moeder dik over een meter was. Supergaaf beest, maar we zijn nog aan het onderhandelen over de prijs.

Als eerste in het 2e vishuis van Hirasawa geweest, gekeken maar ze waren er niet. Daarna naar een showakweker geweest, naam ben ik effe kwijt, maar niet geslaagd. De indruk was niet helder, veel schurende bakken en skihigh prijzen.

Toen ons geluk gezocht bij Kawakami, daar waar ik vorig jaar supermooie Beni Kumunryo`s heb gekocht. Deze keer weer hetzelfde, maar dit jaar waren ze groter en nog mooier als vorig jaar. Tevens nog wat andere vissen in de mix erbij gekocht (Hi Shusui, Ginrin Showa enz. – zie foto`s).

Daarna aan het bowlen in zijn grote bak. Gewoon eens kijken waar het schip zou stranden. Ditmaal strande dit niet, want we kamen uit met de prijs voor 4 supermooie vissen. Henry werd eigenaar van 2 van deze leuke sansai (50-55 cm). Een hele schone Yamabuki Ogon en en een Kujaku met super potentie.

De andere 2 zijn voor de winkel (of misschien voor eigen kollektie) een ginrin Kohaku en een mooie Sanke.

We zijn onze weg toen vervolgd naar Maruhiro en Hirasawa (beiden bij elkaar). Hier heb ik dus de welbesproken Ginrin (super) Ochiba Chigure gebowld, maar op dit moment zijn we nog niet uit met de prijs. Het zijn nml. vissen die behoorlijk in de papieren lopen.

Door de regen naar papa Hirasawa, waar de oudste zoon ons stond op te wachten. Hier hebben wij een 2-tal dozen vis gekocht. Kleinere nissai en een aantal behoorlijke.

Waaronder b.v. een schitterende Akame Kigoi en een paar mooie ginrin chagoi (45+).

Al met al weer een supergeslaagde (natte) dag en als klap op de vuurpijl ging de oude Hirasawa nog effe met mij op de foto, nadat hij het welbekende Koivriend T-shirt had gekregen.

Morgenvroeg gaan we nog even naar dat eerste vishuis, omdat onze Franse medereizigers nog wat vissen willen kopen.

Tot morgen.

Groetjes, Peter en Henry

vanuit Japan

Op de foto`s:

Kawakami mix (b. kumunryo, hi shusui, ginrin showa).

Kawakami: Kujaku, Yamabuki, Ginrin Kohaku en Sanke

Hirasawa: nissai mix (klein) en nissai mix (groot)

dsc00712[800x600].jpg

dsc00714[800x600].jpg

dsc00720[800x600].jpg

dsc00739[800x600].jpg

Dag 5

Vandaag GROTE VISSEN gekocht bij Marudoh.

Geen 80 cm vissen, maar toch een paar leuke 65-70+.

Onze dag begon met een ritje naar Choguro, waar zoals gebruikelijk onze witte Platina Ogon wordt gekocht. Wij hebben een leuke box met 7 stuks gekocht, waaronder ook een Matsuba. Daarnaast 3 vrouwjtes/3 mannetjes nissai Platina.

Daarna onze reis naar Conias, zoals gebruikelijk veel mooie vissen, maar ik kon mij ogen niet geloven dat er bij de dure bakken veel veel zwommen met beschadigingen of mankementen. En dan het prijskaartje die men daar hanteert, heb ik het dit jaar over laten gaan bij Conias.

Toen gingen we naar Shinoda waar we een Doitsu Showa selecteerden en een D. Sanke en een Ginrin Sanke/Sanke. In de bowl kon ik ook bij deze kweker niet geloven dat er veel beschadigingen aan de vissen zaten, waar niet aan gedaan werd. Dus hier hoefde ik ook niet lang over na te denken. Terugzetten die vissen.

Wij zijn toen naar Mazaki gegaan waar de andere groep jongens 2 mooie shiro Utsuri kochten, bijna had ik ook eentje gekocht, maar na bowlen kwamen we niet over de prijs uit.

De andere jongens kochten daarnaast nog een doosje kleine shiro`s en een grote Asagi.

Toen vervolgden wij onze weg naar Hirasawa, waar we gisteren prijzen hadden gevraagd van kleine nissai mix. Hier hebben we dus een leuk mixdoosje gekocht voor de beginnende koivrienden.

Er werd daarna op ons gewacht bij Marudoh. Waar we met de kweker een SPECIAL DEAL overeenkwamen voor een groot aantal (9 stuks) – 60-70 cm vissen, waaronder:

2 x Showa

* 2x Sanke

* 2x Kohaku

* 1x Benigoi

* 1x Yamabuki

* 1x Maruten Sanke

Al met al grote vissen met potentie om in onze vijver uit te groeien tot BEESTEN.

Nu hebben we morgen nog een afspraak om enkele CHAGOI`s te bekijken, we laten ons verrassen.

Groetjes Peter

dag5031[800x600].jpg

dag5034[800x600].jpg

 

dag5041[800x600].jpg

dag5049[800x600].jpg

dag5053[800x600](1).jpg

dag5059[800x600].jpg

Dag 6

 Vandaag de laatste dag, maar wel eentje met een leuk eind.

We vertrokken vanmorgen als eerste naar Marusho, Deze had wel een leuk aantal vissen zitten, hoofdzakelijk showa en sanke. Daarvan heb ik gisteren al genoeg gekocht, dus dit was niet meer zo nodig. Nadat ik alles had gezien, bowlde ik een Matsuba Kujaku. Een vierjarige vis met potentie, was wel een mannetje, maar dat mocht de pret niet drukken. Na flinke onderhandeling heb ik hem toch gekocht, wilde eerst nog een Hi Utsuri erbij in de box doen, maar deze viel in de bowl tegen.

 Wij hadden om 10.00 uur een afspraak met Marudoh, waar ik gisteren 9 stuks yonsai vissen heb gekocht. Hij zou voor mij nog een chagoi/karachigoi hebben zwemmen voor een betaalbare prijs. Na veel wikken en wegen heb ik niets gekocht en verder gegaan naar Otsuka. Hier zagen we een prachtige Ginrin Chagoi, die Henry wel graag in zijn vijver zou willen hebben.

Dus bowlen maar, na de prijs te hebben gevraagd en de vis aan een grondige inspectie onderworpen, lieten we de deal toch overgaan, en achteraf gelukkig. Wij gingen daarna naar Hosokai, deze had prachtige vissen zitten, waar alle klanten, incl. de reisleiding vissen kochten. En geen kleintjes over het algemeen. Henk (eigenaar Heja) kocht 6 stuks yonsai mix. Wij kochten een prachtige Ginrin Chagoi en een Ginrin Ochiba Chigure (beiden vissen ruim de 70 gepasseerd).

Daarna gingen de jongens uit Limburg (schreef elke keer Brabanders), een Tancho Showa bowlen, een prachtige vis. Deze zou eigenlijk nog in Japan moeten blijven om met een koishow mee te doen. Jimmy kocht deze schitterende vis, want als dit niet door had gegaan hadden wij hem alsnog bij onze kollektie vissen gezet.

Al met al prachtig weer vandaag en weer een paar prachtige vissen erbij. Alle vissen zijn over 3 weken te bezichtigen in de winkel.

Groetjes, Peter/Henry

dag6001[800x600].jpg

dag6002[800x600][800x600].jpg

dag6005[800x600].jpg

dag6007[800x600].jpg

dag6008[800x600].jpg

dag6010[800x600].jpg

dag6013[800x600].jpg

dag6014[800x600][800x600].jpg

dag6015[800x600][800x600].jpg

dag6018[800x600].jpg

dag6022[800x600].jpg

dag6028[800x600].jpg

dag6033[800x600].jpg